Látogassa meg kiemelt partnereink honlapját!
 
  
 
 

Kedves Olvasónk!

A járvány lassan lecseng, és esély van arra, hogy újra indulhat, és óvatosan visszatérhet a megszokott mederbe a gazdaság! A Műszeroldal és a Hírlevelünk hasznosan szolgálja a műszer/méréstechnika területén a hatékony és gyors szakmai tájékozódást. A Hírlevél hatékony eszköz az ügyfelekkel való kapcsolat újra indítására.

Hírlevelünkben igyekszünk minél több hasznos és fontos információt közreadni. Júniusi számunkban a szakmai hirdetések mellett hasznos tudnivalókat is közreadunk az olvasók nyári kikapcsolódásához, utazásokhoz. Hírlevelünkben nemcsak KERESNI, hanem HIRDETNI is érdemes termékeket, szolgáltatásokat, és webinár előadásokat is. Segítünk összeállítani a hirdetését, ha ír a rradnai@mta.mmsz.hu címre!  

 
 
 
 

Önnek ajánljuk (Termékújdonságok, akciók)

 
 
 
 

Akciós ajánlat SVANTEK műszerekre!

MAN -SC/-LC - Digitális nyomásmérő

Rezgésmérők és hőkamerák - nagy választékban, raktárról

Józsa és Társai Kft.

KOBOLD Unirota Kft. PIM Professzionális Ipari Méréstechnika Kft.

Speciális év eleji akció

2021. június 30-ig.

Ha most vásárol, megtakaríthat akár 20 %-ot is!

A piacon újonnan megjelenő és tulajdonságaikban egyedülálló intelligens digitális nyomásmérők gépek és berendezések nyomásfüggő működési folyamatainak megjelenítésére, felügyeletére és az adatok továbbítására szolgálnak. A nyomást kerámia- vagy fémszenzor méri, az eredményt beépített elektronika jeleníti meg 16 mm-es alfa numerikus kijelzőn. 

Rezgésmérő és elemző műszerek, miniatűr adatgyűjtők, mobil hőkamerák - Magyarország legnagyobb kínálatával! Azonnali szállítással, kedvező árakon, mérnöki tanácsadással és szakmai támogatással. Tekintse meg a kínálatunkat, örömmel várjuk érdeklődését!

Részletek

Részletek

Részletek

Direkt potenciometriás mérőcellák továbbfejlesztése 2. rész

Töltse le a Solid Edge® 30 napos próbaverzióját!

AGV rendszerek vezeték nélküli hálózatainak vizualizációja

Lambda-Elan Kft.

graphIT Kft. Com-Forth Ipari Informatikai Kft.

A fejlesztéssel lényegesen kisebb újra kalibrálási gyakoriság mellett lehet azonos mérési pontosságot biztosítani, jellemzően az on-line alkalmazások esetében.

Ezzel nagymértékben redukálható a mérőrendszer folyamatos működtetéséhez szükséges manuális beavatkozások gyakorisága. Két különböző, egymástól független mérési fogást (trükköt) is szabadalmaztattunk ebből a célból.

Regisztráljon a graphIT oldalán és töltse le az ingyenes 30 napos próbaverziót, amivel egy teljes értékű Solid Edge érhető el, amelyhez számtalan interaktív oktató videót és oktatási anyagot biztosítunk.

A Siemens PLM Software által fejlesztett Solid Edge® nagy teljesítményű 3D-s CAD szoftver, mely lehetővé teszi, hogy a tervező/gyártó cégek javítsák innovációs folyamataikat.

A Moxa AWK sorozatú AP/Bridge/Client eszközei megbízható vezeték nélküli megoldást nyújtanak az automatizált irányított járművek (AGV) és raktározási (AS/RS) rendszerek számára. Az MXView Wireless szoftver pedig egy újonnan bevezetett kiegészítő modul, amelyet kifejezetten a vezeték nélküli hálózatok menedzselésére terveztek.

A Részletekre kattintva többet olvashat erről az érdekes témáról és feliratkozhat a Com-Forth Kft. hírlevelére, értesülve ezzel a cég rendezvényeivel, szakmai anyagaival kapcsolatos további információkról.

Részletek

Részletek

Részletek

Növelje a munkaerő-potenciált a Vuforia Studio segítségével!

Egy hasznos oldal Önnek!

Konica Minolta új asztali szín- és fényességmérői

Com-Forth Ipari Informatikai Kft.

Műszeroldal Kft. Primet Kft.

A Vuforia Studio átalakíthatja meglévő CAD és IoT adatait részletes kiterjesztett valóság (AR) élményekké, amelyek kritikus információkat nyújtanak az első-vonalbeli dolgozók számára. Növeli a munkavállalók termelékenységét és csökkenti a gyártási hibalehetőségeket.

Műszeres cég adatbázisok: forgalmazók. gyártók, fejlesztők. Műszerek és kiegészítő tartozékaik, vizsgáló-, kalibráló, javító szolgáltatások, tanúsítás, oktatás. Tudásbázis szakirodalmi gyűjteménnyel, hasznos adatokkal. Műszerpiac használt műszerek vétele, eladása.

A CM-36dG(V)spektrofotométerek jelentős fejlesztései megfelelnek a színméréssel kapcsolatos mai és jövőben várható elvárásoknak, például

- látványos és lényegi előrelépés a beépített, teljes értékű fényességmérő ("G"-Glossmeter)
- abszolút pontosság és így a készülékek közti együttfutás jelentősen jobb lett, hatékonyan javítva a minőségellenőrzést, vagy színreceptúrák készítését.

Részletek

Részletek

Részletek
 
 
 
 
Hírek

> EU ETS hitelesítő szervezetek áttérési ütemterve az ISO/IEC 17029:2019 és ISO 14065:2020 szabványok alkalmazására


> Fontos új szabványt tett közzé az MSZT: A hangnyomásszintek meghatározása

 


Szakkiállítás, konferencia, szimpózium

> Ma nyit a virtuális IPAR NAPJAI szakkiállítás, regisztráljon díjmentesen
és nézzen bele Ön is!
Továbbiak...

> A színek a modern kor egyik jellegzetes szimbólumát jelentik. Érdekesebbé és szebbé teszik az életünket, de fontos szerepet töltenek be a marketing egyik legfontosabb elemeként is, mert szerepet játszanak a vásárlók döntésében. Érzelmeket váltanak ki és ráirányítják a figyelmünket az árukra. A Konica Minolta előadása megválaszolja színek használatával kapcsolatos elvi, méréstechnikai és egyéb, a gyakorlatban felmerülő kérdéseket.

Előadó: Stanislav Sulla a Konica Minolta munkatársa. Az előadás nyelve angol, várható ideje a konzultációkkal 1 óra. Részvételi díj: 30 EUR + ÁFA (27%), amelyet a magyarországi képviseletén keresztül számláz ki a Konica Minolta. Az előadás után a résztvevőknek a cég megküldi az előadás anyagát további információs anyagokkal együtt. Az előadással vagy magával a témával kapcsolatban a hazai képviselet előzetesen és a későbbiekben is rendelkezésükre áll. Primet Kft. T/F: 240-2711, 06/20/982-7953.
Jelentkezés: *How To Measure Color * Június 17. 13 óra Regisztráció
 

 
 
 
 

Használt műszer

> Használt laboreszközök kedvező áron

 

Műszerjavítás

> Speciális, nagy értékű mérőműszerek sikerdíjas javítása
   A megoldásért kattintson IDE!
 
 
 
   
 
 
 
Webinarok, online előadások

> Szeptembertől induló Műszeres analitikus posztgraduális képzés a Debreceni Egyetemen
Részletek> A PIM Professzionális Ipari Méréstechnika Kft. szakmai online előadása (dátumok, tematikák)

Bemutatkozás
> A Vízbiztonsági Információs Rendszer (VIBIR) egy vízbiztonság tervezési szoftver vízellátó rendszerek üzemeltetői és a tevékenységüket segítő, felügyelő szakértők számára.
A szoftver képes a piacon eddig nem tapasztalt pontossággal, hatékonysággal és kapacitással vízbiztonsági tervek elkészítésére és nyomon követésére. Részletek
 
 
> Bemutatkozik a MEMS (MicroElectroMechanical Systems) technológián alapuló műszer- és méréstechnikai megoldásokat kínáló Memtech Kft. Részletek  
> Új címre költöztünk!
Cégünk 2000-ben alakult elsősorban jó minőségű elektromechanikai alkatrészek kereskedelmére. A termékek forgalmazása mellett azok alkalmazásával kapcsolatos műszaki információkkal, tanácsadással állunk vevőink szíves rendelkezésére. Vevőkörünk elsősorban az elektronikai ipar, de tágabb értelemben a gépipar, vagyis mindenki, aki olyan berendezést fejleszt, gyárt, üzemeltet, amely villamos energiával működik. Gyártó partnereink többségétől és saját raktárunkból gyorsan reagálunk vevőink mintaigényeire is.
Farmelco Kft. 1222 Budapest, Nagytétényi út 48
 
 
Olvasnivalók

Hasznos tudnivalók

> A nyári meteorológiai veszélyekről

> Fogyasztóvédelmi alapfogalmak

Passzív áramköri elemek

> Egy kis nosztalgia. A Kőbányai Porcelángyár kerámia kondenzátorainak 1958-as Katalógusa

Tudományról egyszerűen - Ritz Ferenc rovata
Tudományos érdekességek közérthetően XIII. évfolyam, 6.szám 

Szakirodalom 

Értékes szakkönyvek olcsón
   Érdeklődjön telefonon vagy e-mail-ben 481-1256 rradnai@mta.mmsz.hu

 
 
 
   
 
 
 

Radnai Rudolf főszerkesztő 
Tel: 481-1256, 481-1321
Email: rradnai@mta.mmsz.hu 

Szerkesztőségünk várja olvasóink hozzászólásait, megjegyzéseit, javaslatait a számok tartalmával kapcsolatban. Közérdekű észrevételeket szívesen közreadunk.
A Hírlevélben szereplő tartalomért a szerzők felelnek!

 
 
 
 

Ha hibásan jelenik meg a hírlevél, olvassa el internetes portálunkon!