Látogassa meg kiemelt partnereink honlapját!
 
  
 
 

Kedves Olvasónk!

Tisztelettel köszöntjük Hírlevelünk októberi számával! A műszer újdonságokról szóló hirdetések mellett igyekeztünk minél több hasznos szakmai ismeretet belesűríteni a Hírlevélbe és a szabadidő eltöltéshez, kikapcsolódáshoz is adunk ötleteket.
Arról se feledkezzen meg a kedves olvasó, hogy a Műszeroldalon és a Hírlevelünkben nemcsak KERESNI, hanem HIRDETNI is érdemes termékeket, szolgáltatásokat, és webinár előadásokat. A Covid-19 világjárvány jelentősen felgyorsította az online információ csere előtérbe kerülését, a hagyományos személyes és nyomtatott tájékoztatással szemben. Gyorsabb, rugalmasabb és költséghatékonyabb a hirdetés az online médiumokban, arról nem is beszélve, hogy ma már a célközönség - önök kedves olvasók – is az online tájékozódást részesítik előnyben. Ha ezzel kapcsolatban további információra van szüksége írjon a rradnai@mta.mmsz.hu címre! 

 
 
 
 

Önnek ajánljuk (Termékújdonságok, akciók)

 
 
 
 

Hőkamerák - korrekt szakmai támogatással

Légsebesség és térfogatáram távadók

Moxa EDR-G9010 - az ipari OT hálózatok védelméért

PIM Professzionális Ipari Méréstechnika Kft.

Sensortech-Pro Kft. Com-Forth Ipari Informatikai Kft.

Hőkamerát cégünktől korrekt szakmai tanácsadással, mérnöki támogatással szerezhet be. 25 éves tapasztalatunk garancia arra, hogy új hőkamerája biztosan megfelel a feladatainak. Egyedülálló termográfiai szakkönyvet is kínálunk a korrekt mérésekhez szükséges tudás elsajátításához, a hőkamerát pedig ki is próbálhatja! Magyarország legnagyobb választéka, budaörsi raktárról azonnal. Örömmel várjuk érdeklődését!

Az E+E Elektronik légsebesség és térfogatáram távadói megbízható megoldást biztosítanak klíma-, légtechnikai és ipari alkalmazásokhoz egyaránt. Nagypontosságú alacsony légsebesség mérés, GMP kompatibilis gyógyszeripari lamináris áramlás érzékelők, analóg vagy digitális RS485 Modbus RTU / BACnet MS/TP csatlakozással.

Ismerje meg a termékcsaládot!

 

A kiberbiztonsági incidensek számának fokozatos növekedésével az ipari vezérlőrendszerek folyamatos fenyegetettségnek vannak kitéve. A Moxa EDR-G9010 egy olyan multifunkciós ipari biztonságos eszköz, amely mindent tartalmaz, amelyre az ipari OT hálózatoknak szükségük van: egyszerre tűzfal DPI támogatással, IPS/IDS, router, NAT, 10 portos switch, mindemellett biztosítja a biztonságos távoli elérést is.

Részletek

Részletek

Részletek

SZM - Bypass szintjelző

Széles választékú ion-szelektív elektród (ISE) kínálat

Karbantartás testo 883 hőkamerával

KOBOLD Unirota Kft.

Lambda-Elan Kft. Testo (Magyarország) Kereskedelmi Kft.

A kis és közepes méretű, függőleges, vízszintes vagy kerek tartályok szintjelzőjeként az SZM különösen ajánlott az élelmiszeriparban, a vízkezelésben, valamint a gyógyszeriparban és a vegyiparban.

A csatlakozások karimák (DN15 - DN50; DIN vagy ANSI), de a műszer hollanderrel (G½, ½, "NPT) is kérhető. A szintjelző felszerelhető kapacitív érzékelőkkel egy, vagy több meghatározott szint figyelésére.

Választékunk szélességét több neves gyártó termékei biztosítják. Tudunk szállítani terepi/laboratóriumi elektródokat és ipari folyamat ellenőrzésre szolgáló online ion-szelektív elektródokat is. Vannak a kínálatunkban szeparált és kombinált (vonatkozási elektróddal egybeépített) ion-szelektív elektródok is. Az elektródok használatához szükséges fogyóeszközöket és tartozékokat is szállítani tudjuk. Ezen túlmenően vállaljuk egyedi igényeknek megfelelő ISE alapú analitikai módszerek fejlesztését és validálását, átadását gyakorlati felhasználásra, a módszer betanítását akár direkt potenciometriás, akár titrimetriás módszerről van szó.

Az iparban számos karbantartási helyzetben praktikus egy infra kamera. Kiváltképp, ha az egy olyan nagyfelbontású és manuális fókusszal rendelkező műszer, mint a testo 883 hőkamera. A rendkívül érzékeny és nagyfelbontású szenzor a legkisebb hőkülönbséget is láthatóvá teszi. A manuális fókusz és a cserélhető objektív nyújtotta lehetőség segít, hogy mindig megfelelően tudjuk vizsgálni a felmerülő hibákat. A WiFi és Bluetooth® technológia biztosítja a kapcsolatot mobil eszközünk, a hőkamera és a csatlakoztatható okos érzékelők között Az új testo 883 mindent tud ahhoz, hogy a hibákat precízen feltérképezzük és professzionálisan dokumentáljuk.

Részletek

Részletek

Részletek
 
 
 
 
Hírek
> Töltse le a Solid Edge 30 napos próbaverzióját!
Regisztráljon a graphIT oldalán és töltse le az ingyenes 30 napos próbaverziót, amivel egy teljes értékű Solid Edge érhető el, amelyhez számtalan interaktív oktató videót és oktatási anyagot biztosítunk.
A Siemens PLM Software által fejlesztett Solid Edge® nagy teljesítményű 3D-s CAD szoftver, mely lehetővé teszi, hogy a tervező/gyártó cégek javítsák innovációs folyamataikat.

> A felhasználók igényeit figyelembe véve szeptemberben jelentősen megújult a Magyar Szabványügyi Testület (MSZT) Online Szabványkönyvtára

Szakkiállítás, konferencia, szimpózium

> 2022-ben, két év kihagyás után, májusban ismét fizikai valójában várja a
15. MACH-TECH és 9. IPAR NAPJAI szakkiállítás a kiállítókat, látogatókat. Részletek
> A PCS2021 konferencia az idei évben ONLINE kerül megrendezésre 2021. november 9-én. A részvétel teljes mértékben díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött. A korábbi regisztrációk az online eseményre érvényesek.
Az előadásokat a hallgatóságnak a zoom.us platformon lesz lehetősége megtekinteni.
A megtekintéshez szükséges linkeket november 8-án küldik ki a jelentkezőknek emailben.


> A rendezvénysorozat célja, hogy a villamos berendezéseket tervező, kivitelező, üzemeltető és felülvizsgáló szakemberek munkáját naprakész információkkal segítse, egyrészt aktuális szabályozásról, másrészt a legújabb technikai, technológiai megoldásokról, valamint útmutatást adjon a minőségi munkavégzéshez.
Részletek, jelentkezés

> XX. Szigetelésdiagnosztikai Konferencia
   2022. április 6.-8.
 
 
 
 

Műszerjavítás

> Speciális, nagy értékű mérőműszerek sikerdíjas javítása
   A megoldásért kattintson IDE!
 
 
 
   
 
 
 
Webinarok, online előadások

>  

szakmai webinárok

> A PIM Professzionális Ipari Méréstechnika Kft. szakmai online előadása (dátumok, tematikák)

Olvasnivalók

>Digitális Tankönyvtár (DTK)
Tartalma:
Digitális Folyóirattár
Folyóiratok digitális verziói, korlátozott hozzáféréssel
Digitális Tankönyvtár
A Digitális Tankönvytár gondozásában közzétett tankönyvek, jegyzetek, elektronikus tananyagok
Egyetemi Digitális Tankönyvtár
Egyetemek által készített digitális tananyagok

> Méréstechnikai cikkek, jegyzetek a Műszeroldal Tudásbázisában
 

Hasznos tudnivalók

> Hogyan készüljünk a fűtési szezonra?

> A gömbi hiba kiküszöbölése új távlatokat nyit az elektronmikroszkópiában

Hasznos adatok, segédletek a Műszeroldal Tudásbázisában

Tudományról egyszerűen - Ritz Ferenc rovata
Tudományos érdekességek közérthetően XIII. évfolyam, 10. szám

Szakirodalom 

Értékes szakkönyvek olcsón
   Érdeklődjön telefonon vagy e-mail-ben 481-1256 rradnai@mta.mmsz.hu

 
 
 
 

Érdekes témák hazai szaklapokban

> TechMonitor: Hibakeresés helyett okos szoftver

> Műszaki Magazin: 31. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny

> GyártásTrend: Berobban az IT-hoz értő mérnökök iránti kereslet


Kikapcsolódás

> Monumentális kiállítással nyílt meg a felújított komáromi Csillagerőd    Képek

> A fáraó sírjának felfedezése – II. Amenhotep és kora a Szépművészeti Múzeum kiállítása

> Szülinapi zsúr a Múzeumban a Természettudományi Múzeum program ajánlata

> Budakeszi Arborétum nyitva péntektől vasárnapig 9-18h-ig

 
 
 
 

Radnai Rudolf főszerkesztő 
Tel: 481-1256
Email: rradnai@mta.mmsz.hu 

Szerkesztőségünk várja olvasóink hozzászólásait, megjegyzéseit, javaslatait a számok tartalmával kapcsolatban. Közérdekű észrevételeket szívesen közreadunk.
A Hírlevélben szereplő tartalomért a szerzők felelnek!

 
 
 
 

Ha hibásan jelenik meg a hírlevél, olvassa el internetes portálunkon!