Látogassa meg kiemelt partnereink honlapját!
 
  
 
 

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Újévet kívánunk!

Köszöntjük olvasóinkat Hírlevelünk karácsonyi számával, amelyben fontos hírek, év végi akciók és kikapcsolódási ajánlatok várják az olvasót.
Év végéhez közeledve szeretnénk megköszönni olvasóink megtisztelő figyelmét a Műszeroldal és a Hírlevelünk iránt. A Hírlevelünk címlistáját folyamatosan aktualizáljuk annak érdekében, hogy a hirdetések eljussanak a potenciális vevőkhöz. Örömmel tapasztaljuk, hogy a Műszeroldal Hírlevél kiadványunk minden hónapban jelentős 20% feletti olvasottságot ér el. Ez azt jelenti, hogy a kiadvány megbízhatóan hatékony reklám-hordozó ebben a gyorsan változó világban!

Kedvező ár, hatékony, élő címlista érdemes tehát hirdetni is a kiadványban! Ha hirdetések összeállításához segítségre van szükségük, hívjanak fel bennünket a Szerkesztőség 481-1256 telefonszámán vagy írjon a rradnai@mta.mmsz.hu címre! 

 
 
 
 

Önnek ajánljuk (Termékújdonságok, akciók)

 
 
 
 

 HPLC a zsebedben!

Mérjen 1x, spóroljon 3x a testo 350 ipari füstgázelemzővel

DUK - Ultrahangos áramlásmérő

Kromat Kft.

Testo (Magyarország) Kereskedelmi Kft. KOBOLD Unirota Kft.

Találd meg egy helyen az összes HPLC témakörrel kapcsolatos kérdésedre a választ, amikor csak szükséged van rá, a mobilodon!

Az Agilent HPLC alkalmazása már elérhető az App Store-ban és a Google Play-ben.

Az égési folyamatok füstgázelemzés alapján történő optimalizálásával csökkenti az energiafogyasztást, az emissziót, és a költségeket.
A testo 350 egy professzionális ipari füstgázelemző műszer, amely a legmagasabb elvárásoknak is megfelel. 6 mérőcella segítségével kivételes rugalmasságot biztosít, amelyet még vonzóbbá tesz a széles méréstartomány, amellyel akár 400.000 ppm-ig is mérhet CO koncentrációt. A műszer robosztus kivitele pedig megkönnyíti a mindennapi munkáját.

Az ultrahanghullámok az áthaladási időkülönbségük révén pontos mérési eredményeket szolgáltatnak a térfogatáramról. A DUK tetszőleges pozícióba felszerelhető és mindkét irányban képes mérni az áramlást. Az eszköz széles, 1:250-es átfogása az új C3T0-elektronikának köszönhető, amely a térfogatáramlás mellett hőmérsékletmérést és a viszkózus és a nem viszkózus közegek hőmérséklet-kompenzált mérését is biztosítja.

Részletek

Részletek

Részletek

Hordozható színmérő gyártásközi vizsgálatokhoz

Nagy sebességű ipari 5G router

Testo 890 promóciós hőkamera kutatás és fejlesztés területre

Vitális Kft.

Com-Forth Informatikai Kft.

Testo (Magyarország) Kereskedelmi Kft.

ColorLite sph 870 hordozható színmérő spektrofotométere magas minőségű, rendkívül könnyen kezelhető, karbantartást nem igénylő műszer. Rövid betanulás után bárki megbízhatóan végezhet méréseket vele.
A vizsgálandó termék halmazállapota szerint egyedi feltétek segítségével méri a folyadékok, porok, kábel, homogén és inhomogén minták színét.
A mérések átlagolása, limit beállítások, szín etalonnal való összehasonlítás, ill. az ehhez leginkább hasonlító szín kiválasztása, sárgulás index, fehérség skála, delta E CMC, külső fényforrás stb… szoftver opciók jelentősen megkönnyítik a munkát.

Az 5G korszak beköszöntével egyre több gyártó ipari kommunikációs eszközei érhetők el a Com-Forth kínálatában.
Ezúttal a NavigateWorx NR600-P5G nagy sebességű ipari 5G routerét mutatjuk be.
Kattintson alább a Részletekre!

A professzionális termográfiában nem minden mérési feladat azonnal nyilvánvaló a hőkamera vásárlása idején. A szakembereknek pontosan ezért van szüksége egy olyan hőkamerára, amely még a legmagasabb követelményeknek is megfelel a rugalmassága, a minősége és a teljesítménye révén. A testo 890 egy pontosan ilyen hőkamera. Precizitásának, képminőségének és sokoldalúságának köszönhetően minden lehetséges termográfiai feladatra készen áll munkája során. Akár még olyan kihívásoknak is megfelel, mint a kutatás és fejlesztés területe.

Részletek

Részletek

Részletek

Nagysebességű jármű tengelyterhelését mérő érzékelő

Bemutatkozik a Műszeroldal szakmai portál

A hőmérséklet kompenzáció szükségessége, lehetőségei és eszközei a pH mérésben

Tenzi Kft.

Műszeroldal Kft. Lambda- Elan Kft.

A hazai fejlesztésű és gyártású érzékelők alkalmasak nagysebességű járművek tengelyterhelésének mérésére.
A szenzorokat a forgalmi sávra merőlegesen kell az útburkolatba építeni. A sáv szélessége 200 mm hosszú szenzorokból rakható ki. Mindegyik szenzor önálló jelfeldolgozó egységet tartalmaz. Telepítéskor a burkolatban egy süllyesztéket kell képezni, abban az alaplemezt rögzíteni és a szenzorsort rugalmas kiöntőgyantával kiönteni és lefedni. Ez a megoldás biztosítja az útfelszín síklapúságát, és az útfelület acélseprővel, tisztítóekével történő tisztítása esetén a szenzorsor épségét.

Műszeres cég adatbázisok: forgalmazók. gyártók, fejlesztő, kalibráló, javító, vizsgáló cégek adatai. Tanúsító, képző/oktató cégek szolgáltatásai.

Tudásbázis szakirodalmi gyűjteménnyel, hasznos adatokkal.

Műszerpiac: használt műszerek vétele, eladása.

Kattintson a részletekre!

A LAMBDA-ELAN Kft. szívesen segít partnereinek a különböző gyártóktól származó elektródok és műszerek (pH-mérők, potenciometriás titrálók) egymáshoz kapcsolásában (összeházasításában).
A segítségnyújtás kiterjed a korrekt hőmérséklet kompenzáció biztosítására is. Segíthetünk a különböző gyártóktól származó lelassult, érzékenység-csökkent laboratóriumi, terepi és online pH-elektródok szakszerű regenerálásában is.

Részletek

Részletek Részletek
 
 
 
   
 
 
 

Műszerjavítás

> Speciális, nagy értékű mérőműszerek sikerdíjas javítása
   A megoldásért kattintson IDE!


 
 
 
 
Álláshirdetés

Állások minden szakmában: On-line mérnöki, műszaki állásközvetítés, minőségi állásajánlatokkal, friss hirdetésekkel..

Bemutatkozás

> Bemutatkozik a Vitális Kft.
Műszer bemutatás, Próbamérések, Időszaki karbantartás és kalibráció, Javítás, szerviz, alkatrész utánpótlás, Laboratóriumok tervezése, Laboratóriumok felszerelése

> Bemutatkozik megújult weboldalával a Memtech Kft.
Az új Magazin rovatukban a legfrissebb fejlesztésekről, érdekes újdonságokról olvashatnak.

Új honlapjával bemutatkozik a Digitas Kft.

 
 
 
 
Olvasnivalók, látnivalók

> Rudolf Péter- Márk László: Nyálproteinek kimutatása MALDI TOF tömegspektrometriával

> Rudolf Péter- Márk László: MALDI TOF tömegspektrometria alkalmazása szájüregi daganatos megbetegedések proteomikai vizsgálatában

Férfi élek, női élek Az ELTE kutatói olyan agyi kapcsolatokat találtak, amelyekből a nemre következtethetünk.

> Hogyan jött létre Budapest?

Képek az elektronikus műszerfejlesztés hazai kezdetéről
Minap érdekes levelet kaptunk. A levél írója dr. Pellionisz Péter villamosmérnök, a KFKI egykori tudományos főmunkatársa, aki csaknem negyven évet töltött az intézetben, elektronikus műszerfejlesztőként és laborvezetőként tevékenykedve. Pályafutását végigkísérte az intézet műszerfejlesztéseinek technológiai és színvonalbeli fejlődése, kezdve az elektroncsöves berendezésektől, a tranzisztorosokon át, egészen a számítógéppel összekapcsolódó készülékekig. Kaptunk tőle egy fénykép gyűjteményt, amelyet megosztunk a kedves olvasókkal.


Hasznos tudnivalók

> Fogyasztóvédelmi kisokos

> Minden, amit tudni kell az internetes (online) vásárlásokról

> Jó tudni - az öröklés jelenlegi szabályozása


Szakirodalom 

Értékes szakkönyvek olcsón
   Érdeklődjön telefonon vagy e-mail-ben 481-1256 rradnai@mta.mmsz.hu

 
 
 
   
 
 
 

Radnai Rudolf főszerkesztő 
Tel: 481-1256
Email: rradnai@mta.mmsz.hu 

Szerkesztőségünk várja olvasóink hozzászólásait, megjegyzéseit, javaslatait a számok tartalmával kapcsolatban. Közérdekű észrevételeket szívesen közreadunk.
A Hírlevélben szereplő tartalomért a szerzők felelnek!

 
 
 
 

Ha hibásan jelenik meg a hírlevél, olvassa el internetes portálunkon!