Látogassa meg kiemelt partnereink honlapját!
 
  
 
 

Kedves Olvasónk!

A május talán az év legaktívabb hónapja az iparban és a gazdaságban egyaránt. Se szeri se száma szakmai rendezvényeknek, kiállításoknak, bemutatóknak. Májusi Hírlevelünk is jelzi ezt az aktivitást, a szokottnál is gazdagabb szakmai információ halmaz várja az olvasókat, de nem feledkeztünk meg a kikapcsolódásról sem, kiváló programokat ajánlunk ebben a hónapban is.

Ne felejtsék, hogy Hírlevelünkben nemcsak KERESNI, hanem HIRDETNI is érdemes termékeket, szolgáltatásokat, és webinár előadásokat. Ha ezzel kapcsolatban további információra van szüksége,, í
rjon a rradnai@mta.mmsz.hu címre! 

 
 
 
 

Önnek ajánljuk (Termékújdonságok, akciók)

 
 
 
 

Légtechnikai rendszerek karbantartása egyetlen műszerrel? Válassza a testo 440 klímatechnikai és IAQ mérőműszert!

TSK - Csappantyús áramlásmérő/
-kapcsoló

Robusztus kialakítás nehéz és zord körülményekhez!

APOMIC SHD 200 digitális mikroszkópTesto (Magyarország) Ker. Kft.

KOBOLD Unirota Kft. Apokromát Kft.

A testo 440 klímatechnikai és IAQ mérőműszer egységesíti a kompakt kézi mérőműszer előnyeit a klímatechnikai érzékelők széleskörű választékával, így egyszerre helytakarékos és költség hatékony választás, amely ideális megoldást nyújt a mérési hibák kiküszöböléséhez. A mérőműszer intuitív, világosan strukturált mérési menükkel rendelkezik. A mért értékek jól áttekinthetők, gyorsan konfigurál és jeleníti meg az eredményeket. A mérőműszerhez több választható, szonda is tartozik. Sőt, a légsebesség, hőmérséklet, relatív páratartalom mellett turbulenciafok, CO2, CO, Lux vagy akár differenciál nyomás is mérhető.

A folyékony közegek áramlásának mérésére optimális TSK minden szerelési és áramlási irány (függőleges és vízszintes) esetén kiváló megoldás. Különösen nehéz folyamatkörülményekre tervezték, és az egységnyi idő alatt átfolyt tényleges térfogatot, vagy tömeget méri. A közeggel érintkező anyagok széles választéka áll rendelkezésre szinte minden vegyi anyaghoz van megfelelő alkatrész, pl. korrózióálló acél, PTFE, Hastelloy, vagy további anyagok pl. titán.
Ezek a csappantyús áramlásmérők különösen alkalmasak pl. erősen szennyezett szennyvíz áramlásának mérésére.

Tekintse meg termékösszesítőnket!

Az APOMIC SHD 200 digitális mikroszkóp egy intelligens opto-digitális műszer. A beépített zoom optikával a nagyítási tartomány 2x - 90x-ig növelhető. A műszer 60fps-os fullHD kamerája tiszta és éles képeket készít. A beépített pc-nek köszönhetően 14 féle különböző mérési funkció, továbbá képfeliratozás és szálkereszt felhelyezési lehetőség is van. A képek és a mérési adatok pendrive-ra menthetők.

A gyors kamerának köszönhetően manuális munka is végezhető a mikroszkóppal (pl.: forrasztás, szemcsék válogatása stb.). A választható kiegészítőkkel - különböző nagyítású objektívek, képforgató optika, állványok, fényforrások, tárgyasztalok, polarizációs szűrők - rendkívül széles a felhasználási terület az ipartól az élettudományi területekig..

Részletek

Részletek

Részletek

2060 The NIR Analyzer

Vonatkozási elektród nélküli, szembekapcsolt anion- és kationszelektív elektródpárt tartalmazó mérőcella

Ipari USB hubokMETROHM Magyarország Kft.

Lambda-Elan Kft.

Com-Forth Ipari Informatikai Kft.

Testre szabott megoldás folyamatelemzési technológiához.
Bármilyen mintát analizálhat a megbízható inline folyamatelemzővel. A közeli infravörös (NIR) spektroszkópiai technikák gyors és pontos információt adnak szilárd, gáz- és folyékony minták nagy felbontású spektrumából előzetes minta előkészítés vagy kémiai reagensek nélkül. Gazdaságosak és lehetővé teszik a minőségi és mennyiségi, valamint a noninvazív és roncsolásmentes elemzést, ideálisak az ipari minőségellenőrzésre és a folyamatfelügyeletre.

A 2060 The NIR Analyzer a Metrohm Process Analytics folyamat-spektroszkópiai műszereinek következő generációja. Úgy tervezték, hogy maximális üzemidő mellett nagy pontosságot biztosítson.

Új méréstechnika a pH-és ion-szelektív elektródokon alapuló un. direkt potenciometriás mérőcellák hosszú idejű stabilitásának szignifikáns javítására, a vonatkozási elektród és így az általa okozott stabilitási és mérési bizonytalansági effektusok teljes kiküszöbölésével.Nagy megbízhatóságú, USB-IF tanúsítvánnyal rendelkező 4 és 7 portos ipari USB hubok a Moxától a Com-Forth Kft. kínálatában.

Részletek

Részletek

Részletek

Gépi látás / Machine Vision
optikai alkatrészei,
LED-megvilágítók (UV-VIS-NIR), építőelemek kamerás és AI/MI rendszerekhez,
UV-C légfertőtlenítők

Az Anton Paar bemutatja HIT300 nano-keménységmérő műszerét

Cégadat- és Tudásbázis egy helyen

OMI OPTIKA Mérnökiroda Kft.

Anton Paar Hungary Kft. Műszeroldal Kft.
Várjuk látogatásukat az Ipar Napjai kiállításon, ahol UV-VIS-NIR LED megvilágítóink mellett bemutatjuk a világ legvékonyabb háttérvilágítási megoldását is.

Az OMI immár 19 éve partner a legkorszerűbb kamerás rendszerekhez kifejlesztett saját gyártású standard és egyedi LED-megvilágítók szállításával.

Legyen szükség csak egy tükörre, szűrőre, vagy egy komplex, akár mesterséges intelligencia (AI) alapú komplett képfeldolgozó rendszerre, az OMI OPTIKA Kft. a legkorszerűbb megoldásokkal segíti partnereit az optikai eszközöket igénylő feladatok megoldásában!
Az Anton Paar nagy pontosságú laboratóriumi és ipari műszerei globális szinten is vezető pozícióban vannak az anyagfelületek karakterizálása, a sűrűség, a viszkozitás, a koncentráció mérése, valamint a reometria területén. Egy iparban és laboratóriumokban egyaránt használható újdonság a HIT300 nano-keménységmérő, amelynek fő alkalmazási területe a forgácsolószerszámok TiN, CrN, ZrN, vagy DLC bevonatainak vizsgálata, de az autóiparban, és az elektronikában használt legkülönfélébb bevonatok vizsgálatára is ideális megoldást jelent.
Találkozzon velünk az Ipar Napjai kiállításon, és nézze meg személyesen is a HIT 300-at az A pavilon 307B2-es standnál!
A Műszeres cég adatbázisok
forgalmazók. gyártók, fejlesztő, kalibráló, javító, vizsgáló cégek adatai. Tanúsító, képző/oktató cégek szolgáltatásai.

Tudásbázis
szakirodalmi gyűjteménnyel, hasznos adatokkal és linkekkel.

Műszerpiac
használt műszerek vétele, és eladása.

Részletek

Részletek Részletek
 
 
 
   
 
 
 

Műszerjavítás

> Speciális, nagy értékű mérőműszerek sikerdíjas javítása
   A megoldásért kattintson IDE!


 
 
 
   
 
 
   
 
 
 

Érdekes témák hazai szaklapokban

> TechMonitor: Innovatív technológia forradalmasítja a 3D mérést

> Műszaki Magazin: Nézze meg a Műszaki Magazin animált, lapozható változatát

> Gyártástrend: A kvantumtechnológia, a nanotechnológia és az adattudomány lehet a gazdasági fejlődés kulcsa

> technokrata: A laptop dokkolók hasznosságárólKikapcsolódás

Csontváry 170 Szépművészeti Múzeum időszaki kiállítítás, 2023. április 14. – 2023. július 16.

Történelmi kirándulások a kunok nyomában

> Budafok titkos, szecessziós kincse - A Sacelláry-kastély a pincétől a padlásig

Így változott a Margitsziget 150 év alatt - Képgaléria

Pénzmúzeum 

 
 
 
 

Radnai Rudolf főszerkesztő 
Tel: 481-1256
Email: rradnai@mta.mmsz.hu 

Szerkesztőségünk várja olvasóink hozzászólásait, megjegyzéseit, javaslatait a számok tartalmával kapcsolatban. Közérdekű észrevételeket szívesen közreadunk.
A Hírlevélben szereplő tartalomért a szerzők felelnek!

 
 
 
 

Ha hibásan jelenik meg a hírlevél, olvassa el internetes portálunkon!