Látogassa meg kiemelt partnereink honlapját!
 
  
 
 

Kedves Olvasónk!

Októberi számunk különösen gazdag tartalommal várja az olvasókat. Hirdetőink ebben a számban sok érdekes műszerújdonságról adnak hírt, de emellett sok hasznos szakmai információ gazdagítja a tartalmat. Oktatás rovatunk gyakorlatias képzéseket kínál többféle szakmában..

De nemcsak olvasni érdemes a Hírlevelünket, hirdetni is érdemes benne! Az üzleti sikeresség egyik alapfeltétele, hogy a célközönség ismerje az adott cég termékeit és szolgáltatásait. Amiről nem tudnak a potenciális vásárlók, az számukra nem létezik! Ráadásul az ismertséget állandóan fent is kell tartani, nem elég, ha tudnak arról, hogy a cég foglalkozik egy adott területtel, azt is tudatosítani kell, hogy élenjáró szerepet tölt be, termékei a legjobb megoldást jelentik a vevő számára.

A Műszeroldal és a több ezer szakmai címre eljutó Hírlevelünk az elmúlt években sok eredményes üzleti kapcsolat alapja volt. Keressenek bennünket a jövőben is, marketing tanácsért, ötletért. Minden érdeklődőnek szívesen segítünk! Elérhetőségeink: 481-1256 telefon, rradnai@mta.mmsz.hu mail cím.

 
 
 
 

Önnek ajánljuk (Termékújdonságok, akciók)

 
 
 
 

Szerezze be a testo 868s hőkamerát promóciós áron

Újdonságaink

Újdonságok, szakmai hírek a folyadék és vákuum szivattyúk, gáz és levegő kompresszorok területéről
Testo (Magyarország) Kereskedelmi Kft.

Profilaxis Kft. Valasek Szivattútechnika Kft.

Ismerje meg a testo 868s promóciós hőkamera ajánlatunkat, amit a testo szívesen ajánl napi karbantartási és szerelési munkálatokhoz, épületgépészeti, és ipari felhasználáshoz egyaránt.

Hasznos segítő társ a hibák gyors észleléséhez és a megbízható karbantartáshoz. Válassza a testo 868s promóciós hőkamera mérőműszert, amely minden fontos részletet érzékel és a gyakorlati funkcióinak köszönhetően akár a felvétel kiértékelés feladatát is elvégzi Ön helyett. 

A Profilaxis Kft. 1990 óta foglalkozik szivattyúk és mérőműszerek forgalmazásával, valamint egyedi igényekre tervezett résztechnológiák összeállításával. Az elmúlt 33 év során folyamatosan bővült beszállítóink köre, így a széles termékkínálatunknak köszönhetően különféle területeken tudunk megoldást kínálni ügyfeleinknek.
Az új kiadványunkban szeretnénk bemutatni a Walchem és a Pyxis cég mérő-, vezérlő, adatgyűjtő műszereit és szondáit, melyeket kifejezetten ajánlunk uszodák és fürdők üzemeltetéséhez, hűtőtornyos rendszerekhez, ipari szennyvízkezeléshez, illetve egyéb ipari folyamatokhoz.

Témák:
2023. július 1-jén lépett hatályba a A 2019/1781 számú EU rendelet, amely meghatározza az elektromotorok környezetbarát tervezésére vonatkozó előírásokat az ERP Ecodesign 2009/125/EC európai irányelvének megfelelően. A rendelet a felszíni telepítésű villanymotorokra és a kapcsolódó elektromos szivattyúkra vonatkozik.

Néhány órát üzemelt, önfelszívó VARISCO szivattyúk állnak rendelkezésünkre a raktárunkban.
Szivattyúk és kompresszorok beszerzése, teljes körű telepítése és karbantartása. 

Részletek

Részletek

Részletek

A MANTECH kanadai cég teljesen automatikus számítógép vezérelt
vízanalitikai sorozatelemző készülékcsaládja

DOE - Oválkerekes áramlásmérő mini méretben, alacsony- és nagy viszkozitású folyadékokhoz

Csökkentse fenntartható módon a kibocsátásokat és energiaköltségeket az ipari füstgázelemzőkkel
Lambda-Elan Kft.

KOBOLD Unirota Kft.

Testo (Magyarország)
Kereskedelmi Kft.

BKorábban már többször is felhívtuk tisztelt partnereink figyelmét kanadai beszállítónk a MANTECH cég új méréstechnikán (fotoelektro-katalitikus oxidáció és elektrokémiai érzékelés) alapuló, KOI és BOI mérésre alkalmas „PeCOD” készülékére, amely agresszív vegyszerek nélkül akár 10 perc alatt képes vízminták biológiai, vagy kémiai oxigén igényét meghatározni. 

Most ugyancsak a MANTECH cég széles titráló automata kínálatáról adunk képet. Olyan laborautomatákat kínálnak, amelyek a titrimetriás meghatározások mellett képesek pH-, pX-, vezetőképesség-, sőt zavarosság- mérésekre is.

A DOE típusú korrózióálló acélból készült oválkerekes áramlásmérőt a kis méretei jellemzik. Hőmérsékletméréssel és különböző impulzus kimenetekkel kapható. Az egyik termékváltozat alkalmas pulzáló áramlások mérésére, amelyek például perisztaltikus tömlőszivattyúk használatakor fordulnak elő.

A DOE-vel megbízhatóan és pontosan mérhető a folyadékok széles skálája, akár 1000 cP viszkozitással is. Az opcionális folyadékhőmérséklet-mérés alkalmazásával megfelelő kiértékelő elektronikával sűrűségkorrekció is végezhető.

A testo ipari füstgázelemzők segítenek abban, hogy ellenőrizzük a kibocsátás mértékét így a tiszta levegőre is figyelhetünk. Így nem csupán a vállalata számára hozhatja ki a legtöbbet, de a környezetünk számára is. A testo 340 és testo 350 mérőműszerekkel precízen és pontosan ellenőrizheti a kibocsátás mértékét. Kompakt és strapabíró kialakítás jellemzi a mérőműszereket, mellyel hatékonyan végezheti munkáját.

Részletek

Részletek

Részletek

Biztonságos ipari LTE router

Ipari hőmérő rendszerek

Ez az Ön Hirdetésének a helye!
Com-Forth Ipari Informatikai Kft.

Varicontroll BT. Műszeroldal Kft.

A kimondottan ipari környezetekre fejlesztett OnCell G4302 ipari LTE router rendelkezik az IEC által hitelesített IEC 62443-4-2 tanúsítvánnyal és felkészült a kibertámadások kivédésére. Beépített funkciói biztosítják a hálózatba telepített eszközök átfogó biztonságát és a folyamatos hálózati kapcsolatot. Robusztus tűzfal-, VPN- és NAT-technológiáival biztonságos adatátviteli környezetet hoz létre.

Integrálható az MXsecurity hálózatbiztonsági menedzsment szoftverrel, amellyel a hálózat állapota könnyen kezelhető, felhasználóbarát felületen vizualizálható. A valós idejű felügyelet és az azonnali riasztások lerövidítik a hibaelhárítást az OT szakemberek számára. Az MXsecurity szoftverrel lehetséges az összes elosztott hálózati eszköz felügyelete és menedzselése, így elérhető a maximális hálózati stabilitás.

Saját fejlesztésű ipari hőmérőinkkel elkerülhető a túl magas vagy túl alacsony hőmérséklettel járó minőségromlás.
Intelligens hőmérőink segítségével raktárban, üzemcsarnokban is laboratóriumi pontossággal mérhető a hőmérséklet, és az Ön cége is megfelelhet a HACCP élelmiszer-biztonsági jogszabály előírásainak.

Ipari hőmérőink képesek Wifin keresztül kommunikálni, így a vezetékezéssel járó további költségek elkerülhetők.
Teremtsen optimális körülményeket a gyártási folyamataihoz!

Ha most
regisztrálja
cégét a
Műszeroldalra
Itt
jelenik meg a
hirdetése
díjmentesen
Novemberben!

Részletek

Részletek

Részletek
 
 
 
 
Hírek

> Fizikai Nobel-díj – 2023

> Tavasszal nyit a Corvinus Egyetem Ménesi Campusa

> A világ energiaigényére reális és fenntartható válasz lehet a tórium alapú erőmű
   Prof. Dr. Szabó Gábor előadása

> Az Osztrák-Magyar AKCIÓ Alapítvány PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA a 2023-2024. évre.
   Pályázat beadási határidő 2023. október. 30
 Szakkiállítás, szakmai szimpózium
 
 
 
 

Műszerjavítás

> Speciális, nagy értékű mérőműszerek sikerdíjas javítása
   A megoldásért kattintson IDE!


 
 
 
   
 
 
 
Oktatás, webinarok, online előadások

> Metrológia képzések
   Részletek, jelentkezés

> A T&T Quality Engineering Kft. aktuális képzései

> A PIM Professzionális Ipari Méréstechnika Kft. szakmai online előadásai (dátumok, tematikák)


Olvasnivalók, látnivalók

> Megjelent az Egyetemi élet a Debreceni Egyetem lapja. A teljes számot itt olvashatja!

Az elmúlás romantikája
Mi a legfontosabb, a múlt, a jelen vagy a jövő? A jelent most éljük, a jövőnk egy rejtély, a múltra még utalnak eltűnőben lévő nyomok. A Kelenföldi Erőmű ma már ipari műemlék. A tervezők szándéka az volt, hogy a funkció mellett művészi és építészeti igényesség is legyen az erőműben.

> Titkos világokat rejtő ajtók Budapesten

5 kirándulóhely csodás panorámával 


Hasznos tudnivalók 

> Tájékoztató az Online adatvédelemmel kapcsolatos magyar szabványokról

> Dobó Róbert: Munkafolyamat leírás/ tudásbázis készítés, miért hasznos a vállalkozásnak?

> Mi az a MOODLE?

Szakirodalom 

> Ami mindenhol körülvesz minket: az elektroszmog

> A mesterséges intelligencia kiválthatja-e az adótanácsadói tevékenységet?
Értékes szakkönyvek olcsón
   Érdeklődjön telefonon vagy e-mail-ben 481-1256 rradnai@mta.mmsz.hu

 

 
 
 
   
 
 
 

Radnai Rudolf főszerkesztő 
Tel: 481-1256
Email: rradnai@mta.mmsz.hu 

Szerkesztőségünk várja olvasóink hozzászólásait, megjegyzéseit, javaslatait a számok tartalmával kapcsolatban. Közérdekű észrevételeket szívesen közreadunk.
A Hírlevélben szereplő tartalomért a szerzők felelnek!

 
 
 
 

Ha hibásan jelenik meg a hírlevél, olvassa el internetes portálunkon!