Látogassa meg kiemelt partnereink honlapját!
 
  
 
 

Kedves Olvasónk!

A vírusveszélyes hónapok után úgy tűnik újraéled az ország és életünk lassan, óvatosan visszatérhet a megszokott mederbe!
Még nem tudjuk, hogy milyen változásokat hoz a jövő a cégek életébe, mennyire változik a beszerzések rendszere, hogy alakul szakterületünk a műszer/méréstechnika világa. Sok a megválaszolatlan kérdés és ahhoz, hogy megtaláljuk a helyes válaszokat, megoldásokat tájékozódnunk kell folyamatosan.

A Műszeroldal és a Hírlevelünk hasznosan szolgálja a műszer/méréstechnika területén a hatékony és gyors szakmai tájékozódást.
Adatbázisunkban mintegy 1000 műszergyár 1700 féle termékét forgalmazó hazai cégek, valamint , fejlesztő, javító, kalibráló cégek és vizsgáló laborok adatai találhatók. Hírlevelünkben igyekszünk minél több hasznos és fontos információt közreadni. Júniusi számunkban a szakmai hirdetések mellett hasznos tudnivalókat is közreadunk az olvasók nyári kikapcsolódásához, utazásokhoz.

 
 
 
 

Önnek ajánljuk (Termékújdonságok, akciók)

 
 
 
 

Ünnepélyes irodanyitás műszerakcióval

Vegyifülkék
Laboratóriumi bútorok
Laboratóriumi berendezések

Levegőfertőtlenítő berendezések

PIM Professzionális Ipari Méréstechnika Kft.

FOTON Kft. G&G Instruments Kft.
Cégünk új, nagyobb irodába költözött. Az új iroda megnyitása ünnepélyes alkalmából óriási kedvezményekkel kínáljuk a kedves ügyfeleinknek a raktárunkról szállítható műszereket, érzékelőket és kábeleket!

A Részletekre kattintva tekintse meg az akciós kínálatunkat!
Magyarország vezető VEGYIFÜLKE gyártójaként 1992 és 2020 között több mint 1000 vegyifülkét telepítettünk neves cégek/ laboratóriumok számára. Speciális igények, különleges elvárások és körülmények teljes körű kiszolgálása jellemzi cégünket, valamint Innováció és különleges műszaki megoldások egyéb laboratóriumi berendezések területén is. A POTOK cég levegőcsírátlanító berendezései, kémiai anyag és sugárzás kibocsátása nélkül képesek a levegőben megtalálható összes mikroorganizmus (baktériumok, vírusok, gombák és spórák) teljes elpusztítására és eltávolítására. Ezt a technológiát használják a Nemzetközi űrállomáson is!

Részletek

Részletek

Részletek

Transzformátor és megszakító
diagnosztika

Moxa Remote Connect

PRO380 fogyasztásmérők az autótöltőkhöz - 5 év jótállással,
MID hitelesítéssel!

ECONOVIS Kft.

Com-Forth Ipari Informatikai Kft.

C+D Automatika Kft.

A GE Grid Solutions termékeire támaszkodva sokféle megoldást kínálunk olajszigetelésű transzformátorok hibagáz mérésére és elemzésére, valamint megszakítók állapotfigyelésére, a biztonságos energiaellátás érdekében. A készülék kiválasztástól a tartalék alkatrészek és szerviz szolgáltatásokig. Akár 5 vagy 7 év garanciával is.

 

 

 

 

A Moxa Remote Connect (MRC) megoldása egy teljesen új fejezetet nyit a biztonságos távoli elérések, VPN-ek világában, hiszen nem csak erős adattitkosítást és biztonságos csatornát kínál a helyi és a távoli hálózatok között, hanem a bonyolult VPN vagy tűzfalbeállításoktól is megkíméli a felhasználót.

 

 

 

 

 

A PRO380 háromfázisú fogyasztásmérők bármilyen villamos jármű töltőoszlophoz használhatóak és elszámolási mérésekhez is alkalmazhatóak, hiszen hitelesítéssel rendelkeznek.
A töltés közben a villamos energia mennyiségén túl, a kijelzőjükön megjeleníthetőek további fontos mért paraméterek is (akár fázisonként): feszültség, áram, teljesítmények (hatásos, meddő, látszólagos), frekvencia és teljesítménytényező is. A Modbus kommunikációval rendelkező változatoknál ezek a villamos mennyiségek az RS-485 porton keresztül kiolvashatóak, így könnyen rendszerbe vagy PLC-hez, valamint adatgyűjtőhöz illeszthetőek.

Részletek

Részletek

Részletek

EUTECH vízanalitikai tesztertcsalád,
KOI, BOI mérők

Új termékcsalád MIM, MIS

Különleges gázok, speciális igényekre

Lambda-Elan Kft.

KOBOLD Unirota Kft.

Linde Gáz Magyarország Kft.

Tisztelt olvasó!
A Részletekre kattintva megismerheti a Thermo Fisher Scientific konszern EUTECH Instruments leányvállalatának elektrokémiai méréseken alapuló vízanalitikai teszter családját, valamint a MANTECH kanadai cég „PeCOD” műszereit, amelyek fotoelektro-katalitikus méréstechnikán alapuló KOI (COD) analizátorok.

A MIM elektromágneses áramlásmérőnket újra fejlesztettük. A műszert ½”…4” névleges méretben gyártjuk. Az új szeparált kivitelt - egyenlőre még csak korrózióálló acél kivitelben - 140°C-ig terjedő hőmérsékletre terveztük, és akár 20 m-es kábellel is ellátható.
A MIM elektromágneses áramlásmérőnket újra fejlesztettük. A műszert ½”…4” névleges méretben gyártjuk. Az új szeparált kivitelt - egyenlőre még csak korrózióálló acél kivitelben - 140°C-ig terjedő hőmérsékletre terveztük, és akár 20 m-es kábellel is ellátható. A MIS típusú új termékünk a 3” feletti névleges méreteknél lehet kiváló választás. A bélések, az elektróda anyagok és a karimacsatlakozások (ISO, ANSI, JIS) hatalmas választékával a MIS majd minden alkalmazáshoz illeszkedik.

A különleges gázkeverékek össze-állítása egyszerűbbé, gyorsabbá, hatékonyabbá és átláthatóbbá vált, mint valaha - a Linde SPECIFY 1.0 alkalmazásának köszönhetően.
A SPECIFY 1.0 segítségével az ügyfelek szinte bármilyen speciális gázkeveréket összeállíthatnak és igényelhetnek. Az irányított önkiszolgálási folyamat révén a megfelelő speciális gázkeverék kiválasztása egyszerű, hatékony és interaktív folyamat - mind az ügyfelek, mind a Linde számára.

Részletek Részletek Részletek

Hazai gyártású Alpha YDJ kolposzkópok

Műszerbérlés kedvező feltételekkel

Minden ami műszer és mérés

Elektro-Optika Kft.

Global Focus Kft.

Műszeroldal Kft.

Kérje kedvezményes ajánlatunkat és igényeljen díjmentes bemutatót!

Mit kínálunk?

- Rugalmas feltételek: Napi, több napi, heti bérlési lehetőség a mindenkori igények szerint.

- Ön elmondja, milyen feladatra kellene műszer. Mi az igényeinek legmegfelelőbb műszert választjuk ki Önnek.

Műszeres cég adatbázisok: forgalmazók. gyártók, fejlesztők. Műszerek és kiegészítő tartozékaik, vizsgáló-, kalibráló, javító szolgáltatások, tanúsítás, oktatás. Tudásbázis szakirodalmi gyűjteménnyel, hasznos adatokkal. Műszerpiac használt műszerek vétele, eladása.

Részletek

Részletek

Részletek

 
 
 
 
Hírek

> graphIT Kft.: Ipari digitalizáció változó környezetben

Az elmúlt és a következő hetek olyan szintű bizonytalanságot hoztak és hoznak a gyártási és logisztikai cégek életébe, amilyenre nem volt példa a modern gyártás történetében. Erre a helyzetre ad tanácsokat Molnár Zsolt a graphIT Kft. digitális gyártás üzletágának vezetője! Részletek> High-tech és zöld forrásra pályázhatnak a hazai kkv-k

>
 177/2020. (V. 4.) Korm. rendelet EU-típusvizsgálati tanúsítvánnyal nem rendelkező egyéni légzésvédő eszközök és a használat után fertőtlenített egyéni légzésvédő eszközök vizsgálatáról, felhasználásáról, az egyes munkavédelmi célú időszakos felülvizsgálatok elhalasztásáról, a munkavégzéshez szükséges kezelői jogosítványok orvosi érvényességének meghosszabbításáról, valamint az egyes időszakos felülvizsgálatok elhalasztásáról.

 
 
 
 

Szakkiállítás, konferencia, szimpózium

>  A szakmai rendezvények a vírus helyzettel összefüggésben elmaradnak, illetve későbbi időpontban kerülnek megrendezésre. 
    A konkrét időpontokról a rendezvények honlapján lehet tájékoztatást kapni!

 
 
 
 

Műszerjavítás

> Drága műszerének, berendezésének a gyártója megszűnt? A szakszerviz javíthatatlannak minősítette, illetve a „speciális” fődarab-csere túl drága? Csak külföldön van szakszerviz és a szállítás + előzetes vizsgálati díj százezres nagyságrendű? A megoldásért kattintson IDE!

 
 
 
   
 
 
   
 
 
 
Bemutatkozás, tájékoztató

Szakmai segítség a MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 szabványra történő áttéréshez

Címváltozás - PIM Professzionális Ipari Méréstechnika Kft.
Örömmel tájékoztatjuk, hogy cégünk új és nagyobb irodába költözött.
Mostantól a 2040 Budaörs, Szabadság út 143. címen várjuk kedves ügyfeleinket. Az új telefonszámunk: +36 (23) 792-163, mobiltelefonjaink, weboldalaink és az e-mail elérhetőségünk változatlanok. Részletek az új irodáról…
 
 
 
 

> Utazási tanácsok országonként

E-szám kereső - Nébih  


Tudományról egyszerűen - Ritz Ferenc rovata
Tudományos érdekességek közérthetően XII. évfolyam, 6. szám

Szakirodalom 

Értékes szakkönyvek olcsón
   Érdeklődjön telefonon vagy e-mail-ben 481-1256, rradnai@mta.mmsz.hu

 
 
 
   
 
 
 

Radnai Rudolf főszerkesztő 
Tel: 481-1256, 481-1321, Fax: 481-1197
Email: rradnai@mta.mmsz.hu 

Szerkesztőségünk várja olvasóink hozzászólásait, megjegyzéseit, javaslatait a számok tartalmával kapcsolatban. Közérdekű észrevételeket szívesen közreadunk.
A Hírlevélben szereplő tartalomért a szerzők felelnek!

 
 
 
 

Ha hibásan jelenik meg a hírlevél, olvassa el internetes portálunkon!