Látogassa meg kiemelt partnereink honlapját!
 
  
 
 

Kedves Olvasónk!

Köszöntjük Hírlevelünk első őszi számával! Igyekszünk Önökhöz minél több hasznos információt eljuttatni, a legújabb műszerekről, mérési eljárásokról és a mérésekkel összefüggő szolgáltatásokról. A nyár folyamán több új cég jelentkezett a Műszeroldal adatbázisába, a bemutatkozásaikat érdemes átolvasni! Egyéb rovatainkban is sok érdesség található. Külön felhívnám a figyelmet a Tudományról egyszerűen rovatra, amelyben 3 magazin érdekes cikkei várnak az olvasóra!

Továbbra is ajánljuk szolgáltatásainkat, ha műszerbeszerzéssel, -javítással, -kalibrálással kapcsolatos problémája van, kérjük keresse Szerkesztőségünket a 481-1256 telefonszámon, vagy írjanak nekünk az rradnai@mta.mmsz.hu címre!  

 
 
 
 

Önnek ajánljuk (Termékújdonságok, akciók)

 
 
 
 

Harmatpont mérés robbanásveszélyes területen

Testo professzionális hőkamerák karbantartási célokra

Moxa Remote Connect

Sensortech-Pro Kft.

Testo (Magyarország) Kereskedelmi Kft. Com-Forth Ipari Informatikai Kft.
A nedvesség felügyelete kritikus tényező a nyomás alatti ATEX alkalmazásoknál - földgáz, vegyipari, gyógyszeripari, élelmiszeripari technológiai gázok, sűrített levegő elosztása esetén. A végtermék minőségének biztosítása és a biztonságos üzemeltetés alappillére a professzionális monitorozás. Kattintson a részletekre és olvassa el cikkünket a témában … Karbantartási feladatainkat hőkamera használatával gyorssá, hatékonnyá tehetjük. A Testo hőkamerák professzionális mérési módot kínálnak. Egyes modelleknél lehetőség van akár teleobjektívvel való használatra is, amely a nagyobb távolságban lévő tárgyak vizsgálatánál jelent megoldást. Számos praktikus mérési funkció segíti a mérést: Delta T (összehasonlító) mérési mód, auto HotSpot funkció és integrált digitális fényképező.
Amennyiben most vásárol testo 875-2i vagy testo 890-X2 szettet, egy további mérőműszert is kap ajándékba!

A Moxa Remote Connect (MRC) új fejezetet nyit a biztonságos távoli elérések, VPN-ek világában. Könnyen konfigurálható, egyszerűen használható, ugyanakkor erős adattitkosítást és biztonságos csatornát kínál a helyi és a távoli hálózatok között. Emellett olyan plug and produce eszköz, amely lehetővé teszi, hogy az egyes eszközök elérése felhasználókra korlátozható, illetve akár a teljes hozzáférés is zárolható egy USB kulccsal. Mindezt egyszeri költséggel, 5 évig további licensz és szolgáltatási díjtól mentesen.

Részletek

Részletek

Részletek

KAL - Kalorimetrikus áramlásőr

TEKT hosszméréstechnika, mert minden mikron számít

Átfogó szolgáltatások a Karl Fischer titrálók területén

KOBOLD Unirota Kft.

TEKT Kft.

Lambda-Elan Kft.

Az integrált mikrokontrollerrel az eszköz optimálisan alkalmazkodik az egyes folyamatok körülményeihez. Intelligens kompenzációs funkciója stabil kapcsolási pontokat biztosít még jelentős hőmérsékleti ingadozások esetén is.

Budapesti mérőszobánkban egy ZEISS Contura típusú koordináta mérőgéppel, egy GOM Atos Compact 3D felületszkennerrel, valamint egy MAHR PS 10 típusú felületi-érdességmérő berendezéssel végezzük el a legváltozatosabb méréseket.

A LAMBDA-ELAN Kft. egyedülállóan széles készülék- és szolgáltatás kínálattal áll az ügyfelek rendelkezésére Karl Fischer titráló készülékek területén. Forgalmazunk új és általunk felújított használt készülékeket, javítunk, vállalunk alkalmi és rendszeres tervszerű hibamegelőző karbantartást és minőségtanúsítást és alkalmazástechnikai szaktanácsadást. 

Részletek

Részletek

Részletek


Innovatív laborrendszerek az oktatás és az ipar számára

Ellenőrzött mérésekkel a kiváló minőségért

Termeléstervező leszek

C+D Automatika Kft.

Sárréti Agro Labor Kft.

graphIT Kft.

Az ELABO 30 éves szakmai tapasztalatával ma Európában meghatározó szerepet tölt be az elektronikai és elektrotechnikai oktatás és képzés, valamint az ipari vizsgáló- és mérőrendszerek és minőségi laboratóriumok területén.
Cégünk 2005-től látja el a kizárólagos magyarországi képviseletet. Referenciáink között erősáramú oktatási intézmények, valamint ipari vizsgáló laboratóriumok, gyártásközi és végellenőrző félautomata rendszerek is szerepelnek.
Ügyfeleinket segítjük azzal, hogy az általuk előállított termék a legjobb minőségben kerüljön a fogyasztókhoz. A vizsgálatainkat szabványok, nemzetközileg elfogadott szervezetek előírásai szerint végezzük, ügyfeleink adatait minden esetben bizalmasan kezeljük. Megbízásaink során jegyzőkönyvet készítünk, melyben felhívjuk partnerünk figyelmét az esetleges hibákra, előírásoktól való eltérésekre. Ezzel segítünk megelőzni, kiküszöbölni a hibás termék kiadását, illetve a vevői reklamációkat. Termeléstervező képzést indít a graphIT Kft. – az első csoport ingyen vehet részt a tanfolyamon!
Részletek Részletek Részletek
 
 
 
 
Hírek
> Fontos hír a NAH (Nemzeti Akkreditáló Hatóság) honlapjáról: Megjelent az ILAC G8:09/2019 útmutató magyar fordítása

Az útmutató dokumentum célja, hogy segítse a laboratóriumokat a döntési szabályok alkalmazásában, amikor egy előírásnak vagy szabványnak való megfelelőségről nyilatkozatot tesznek az ISO/IEC 17025:2017 [1] szabvány követelményei szerint.
 
> Jelentkezés a XXXVI. Kandó Konferenciára 

 

 
 
 
 

Szakkiállítás, konferencia, szimpózium

>  Jövőre ismét Electrosub
    Szakemberek és megoldások szemtől szembe
    Budapest, 2021.április 26-28. Részletek

> A HUNGEXPO vár minden kiállítót és látogatót őszi rendezvényein!

ŐSZI IPARI RENDEZVÉNYEK - 2020. október 19-22. (hétfő-csütörtök):
IPAR NAPJAI Nemzetközi ipari szakkiállítás és
AUTOMOTIVE HUNGARY Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás. Részletek

 

>  Okosgyár, smart-megoldás, digitálisan vezérelt rendszer, mesterséges intelligencia… csak néhány témakör az InnoElectro 2021, Kiállítás és Konferencia programjából. Részletek

> XX. Szigetelésdiagnosztikai Konferencia
2021.április 14-16. Sümeg, Hotel Kapitány Részletek

 
 
 
 

Műszerjavítás

> Drága műszerének, berendezésének a gyártója megszűnt? A szakszerviz javíthatatlannak minősítette, illetve a „speciális” fődarab-csere túl drága? Csak külföldön van szakszerviz és a szállítás + előzetes vizsgálati díj százezres nagyságrendű? A megoldásért kattintson IDE!
 
 
 
   
 
 
 
Oktatás

> Az Ipar 4.0 Technológiai Központ a kis- és középvállalkozások számára demonstrációs és fejlesztési szolgáltatást biztosít, ipar 4.0 ismeretanyagot állít össze és mutat be a BME I épületének földszintjén, a 017-es teremben. (1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2.). Részletek

> Fizika mindenkinek - tudnivalók, érdekességek az Atommagkutató Intézet oldaláról
 
 
 
 
Bemutatkozás, tájékoztató

Szakmai segítség a MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 szabványra történő áttéréshez

 

Bemutatkozik a LAB-KA Kft.

 

> Minden ami környezetvédelem:
AKKREDITÁLT MÉRÉS-TERVEZÉS-GYÁRTÁS-FORGALMAZÁS-KIVITELEZÉS
Bemutatkozik az Akusztika Mérnöki Iroda Kft. RészletekBemutatkozik az ExVÁ Kft.Bemutatkozik a Sensortech-Pro Kft.

 
 
 
 

> Milyen panaszlehetőségeink vannak? Hova fordulhatunk, ha megkárosítanak?

> Akkreditálási kisokos

Műszaki szótár (ipari elektronika, számítástechnika)  


Tudományról egyszerűen - Ritz Ferenc rovata
Tudományos érdekességek közérthetően XII. évfolyam, 7-8. szám, 9. szám 

Szakirodalom 

Értékes szakkönyvek olcsón
   Érdeklődjön telefonon vagy e-mail-ben 481-1256, rradnai@mta.mmsz.hu

 
 
 
   
 
 
 

Radnai Rudolf főszerkesztő 
Tel: 481-1256, 481-1321,
Email: rradnai@mta.mmsz.hu 

Szerkesztőségünk várja olvasóink hozzászólásait, megjegyzéseit, javaslatait a számok tartalmával kapcsolatban. Közérdekű észrevételeket szívesen közreadunk.
A Hírlevélben szereplő tartalomért a szerzők felelnek!

 
 
 
 

Ha hibásan jelenik meg a hírlevél, olvassa el internetes portálunkon!