Látogassa meg kiemelt partnereink honlapját!
 
  
 
 

Kedves Olvasónk!

A koronavírus megváltoztatta életünket, mindennapjaink szinte minden percére hatással van. Soha nem látott mértékű lett az otthoni munka végzés aminek következménye, hogy munkával kapcsolatos tájékozódásban megnő az Internet szerepe. Ennek szellemében igyekeztünk az eddiginél is több információt belesűríteni a Hírlevelünkbe, a végigolvasását mindenképp javasoljuk. Külön felhívnám a figyelmet a Tudományról egyszerűen válogatásra, amely nagyon aktuális és érdekes összeállítás a jövőnket érintő fontos kérdésekről, eseményekről!

Továbbra is ajánljuk szolgáltatásainkat, ha műszerbeszerzéssel, -javítással, -kalibrálással kapcsolatos problémája van, kérjük keresse Szerkesztőségünket a 481-1256 telefonszámon, vagy írjanak nekünk az rradnai@mta.mmsz.hu címre!  

 
 
 
 

Önnek ajánljuk (Termékújdonságok, akciók)

 
 
 
 

Ultrahangos mérőműszer őszi kedvezményes szettek!

Kalibrált termográfiai rendszer lázdetektálásra

Webináriumok

Sensortech-Pro Kft.

PIM Professzionális Ipari Méréstechnika Kft. Anton Paar Hungary Kft.

Az energiamegtakarítás és költségcsökkentés egyik módja a szivárgási veszteségek csökkentése. Legyen szó nyomás alatti sűrített levegő és gázrendszerekről vagy vákuum hálózatról. Emellett az ultrahangos technológiák tökéletesen illeszthetők a mechanikus és villamos megelőző karbantartás műszerei közé: csapágyak, szelepek, gőzcsapdák, villamos berendezések vizsgálatára.

Kedvezményes szettjeink felölelik az ultrahangos műszerek teljes palettáját, kattintson a részletekért …

Lázas betegek termográfiai detektálásához szükséges a 0,3°C abszolút mérési pontosság mellett a szemszeglet méréséhez megfelelő geometriai felbontás is.
Az általunk forgalmazott Workswell MEDICAS termográfiai rendszer mindezt tudja, sőt kalibrációval is rendelkezik! Tekintse meg a MEDICAS-t és az aktuális akciónkat is!


Az Anton Paar szakértői könnyen elérhetők az Ön számára, ha szervizre, támogatásra vagy képzésre van szüksége.
Minden hónap utolsó hetében újabb, ingyenes webináriumokat szervezünk! Többek között az élelmiszer-, a gyógyszer-, a petrolkémia- és a vegyipar számára, valamint környezetvédelemmel vagy kutatással foglalkozó vállalatok számára is. Tudjon meg többet!

Részletek

Részletek

Részletek

DKK-TOA ionkromatográfiás és térfogatos titráló készülékek

KAL - Kalorimetrikus áramlásőr

Digitális mikroszkópok

Lambda-Elan Kft.

KOBOLD Unirota Kft. Apokromát Kft.
DKK-TOA ionkromatográfiás kínálata az egyszerű egycsatornás, rutin mérésekre szolgáló kompakt IC-től a professzionális automata mintaváltós, maximum 3 csatornás opcionálisan vagy kémiai szuppresszoros, vagy elektrolitikus ion-eltávolító modullal szerelt mérőrendszerig tart.
A cég titrimetriás zászlóshajója a képen látható AUT-701 automata titrátor. Ez a készülék képes két automata mintaváltóval szimultán két különböző sorozat mérést is végezni. Végpont indikációhoz választhatóan potenciometriás, polarizált elektródos, vezetőképesség és optikai detektálásra képes elektródot, érzékelőt is képes kezelni.
A KAL típusú elektronikus áramlásőr minimális nyomásveszteséggel figyeli a vízbázisú folyadékok áramlását. Az eszköznek van opcionális változata magas hőmérsékletre is, szeparált elektronikával.
Az érzékelőhöz integrált mikrokontrollerrel az eszköz optimális adaptálható az egyes folyamatok körülményeihez.
Levegő és gázok esetén a KAL-L típusú modell rendelhető.

A digitális mikroszkóp optimális eszköz a minták elemzésére, dokumentálására, legyen szó akár kutatás-fejlesztésről, ipari gyártás és minőségvizsgálatról vagy élettudományi vizsgálatokról.
Kedvező áron többféle digitális mikroszkópot kínálunk, akár speciális alkalmazásokhoz is, mint folyadékokban lebegő kis tárgyak vizsgálata, kőzetek, elektronikai alkatrészek, forgácsolt alkatrészek, forrasztási munka, vagy nagy méretű ipari alkatrészek gyártásközi ellenőrzése. Képfeldolgozó rendszereket is fejlesztünk már meglévő optikai eszközökhöz!

Részletek

Részletek

Részletek

GE iFix 6.1 SCADA/HMI rendszer

Multicon CMC = Mérés + Szabályzás + Regisztrálás

KMT és CAEMAX Telemetria rendszerek vezeték nélküli mérésekhez

Com-Forth Ipari Informatikai Kft.

C+D Automatika Kft. imc Test and Measurement GmbH
A GE iFix 6.1 egy ipari vezérlő-, felügyeleti és adatgyűjtő megoldás legújabb verziója. Legyen szó akár egy raktár hőmérséklet- és páratartalom adatainak monitorozásáról, egy berendezés HMI funkcióinak implementációjáról vagy akár a teljes telephelyen zajló folyamatok vizualizációjáról, az iFIX-szel az operátorok, a mérnökök és a menedzserek is pillanatok alatt hozzáférnek a munkájukhoz releváns adatokhoz, felügyelhetik a folyamatokat, szükség esetén beavatkozhatnak, illetve riportolhatják az üzemvitelt. A Simex Multicon CMC számos funkcióval rendelkezik: mérő, kijelző, adatgyűjtő és PID szabályozóként is működik. Variálható bemeneti (feszültség és áram egységjelek, impulzusok, hőelemek, PT100, stb.) és kimeneti (analóg, relé, szilárdtest relé meghajtó) lehetőségei, kommunikációs képességei (RS232/RS485, Ethernet, USB), valamint különféle funkciói teszik univerzálisan használható műszerré a méréstechnikában, regisztrálásban, folyamatirányításban egyaránt.

Nyomatékot, hőmérsékletet vagy feszültségjelet kell mérnie egy forgó alkatrészen? Kérjen tanácsot a telemetria rendszerek specialistájától, az imc Test & Measurement GmbH-tól!

Részletek

Részletek

Részletek

Hőmérséklet távadók

Műszerbérlés kedvező feltételekkel

Minden ami műszer és mérés

Testo (Magyarország) Kereskedelmi Kft.

Global Focus Kft. Műszeroldal Kft.
A hőmérséklet távadókkal a mért hőmérséklet értékek 4-20 mA vagy 0-10 V analóg jelként továbbíthatók, melyet más műszerek, rendszerek is képesek felismerni.
A nagy pontosságú távadók hatékonyan használhatók raktárakban, tisztaterekben, valamint ipari folyamatokban is, mivel lehetővé teszik a hőmérséklet folyamatos felügyeletét.

Mit kínálunk?

- Rugalmas feltételek: Napi, több napi, heti bérlési lehetőség a mindenkori igények szerint.
- Ön elmondja, milyen feladatra kellene műszer. Mi az igényeinek legmegfelelőbb műszert választjuk ki Önnek.

Műszeres cég adatbázisok: forgalmazók. gyártók, fejlesztők. Műszerek és kiegészítő tartozékaik, vizsgáló-, kalibráló, javító szolgáltatások, tanúsítás, oktatás. Tudásbázis szakirodalmi gyűjteménnyel, hasznos adatokkal. Műszerpiac használt műszerek vétele, eladása.

Részletek

Részletek

Részletek
 
 
 
   
 
 
 

Szakkiállítás, konferencia, szimpózium

A HUNGEXPO vár minden szakembert október 19-én nyitó kiállításain! A hazai ipari ágazatokat és járműgyártást bemutató rendezvények egy időben, egy helyen látogathatók október 19-22. között. Részletek

 

> Kedves Partnerünk!

Ezúton szeretnénk meghívni Önt és kollégáit az Ipar Napjai 2020 (2020. október 19-22. Hungexpo) kiállításra, mely rendezvényen cégünk is részt vesz. Standunk az A pavilon, 309B helyen található.
A rendezvényre itt regisztrálhat.
A sikeres regisztrációt követően e-mailben kap egy pdf dokumentumot, amely egyúttal a belépőjegy, rajta a belépéshez szükséges vonalkóddal. Kérjük, hogy a dokumentumot nyomtassa ki, és hozza magával a kiállításra, amellyel a pénztárban való sorban állás nélkül, azonnal beléphet a területre.
imc Test & Measurement GmbH, Nardai Gergely, 06/30/966-6816, gergely.nardai@imc-tm.hu

 

> A GGW Gruber Hungary Kft, a dimenzionális méréstechnika szakértője, az Ipar napjai 2020 virtuális kiállításán lesz jelen!

A GGW Gruber erősségei az innováció, precizitás és knowhow a dimenzionális méréstechnika területén.
Termékeinkre és szolgáltatásainkra az állandó minőségellenőrzés szigorú kritériumai vonatkoznak, hogy Ügyfeleinknek a legmagasabb színvonalú szolgáltatást tudjunk garantálni. Évtizedes szakmai tapasztalatunk és magas színvonalú minőségtudatosságunk tesz bennünket a feldolgozóiparban megbízható partnerré. Forgalmazott és szakszerűen szervizelt termékeink között jelen vannak a legegyszerűbb tolómérőktől kezdve a 3D koordináta és optikai mérőgépeken keresztül a komputertomográfokig (CT) minden, amire az ipari minőségellenőrzésben szükségük lehet. Győződjenek meg róla Önök is:
Látogassanak meg minket október 19. 10:00 órától október 22. 24:00 óráig az Ipar napjai virtuális kiállításán, ahol standunkon további információkhoz juthatnak termékeinkről és szolgáltatásainkról, valamint naponta 9:00-17:00 között online chat-kapcsolatban tehetik fel kérdéseiket Bőhm Richárd értékesítő kollégánknak!
Szeretettel várja Önöket a GGW Gruber Csapata

 
 
 
 

Műszerjavítás

> Drága műszerének, berendezésének a gyártója megszűnt? A szakszerviz javíthatatlannak minősítette, illetve a „speciális” fődarab-csere túl drága? Csak külföldön van szakszerviz és a szállítás + előzetes vizsgálati díj százezres nagyságrendű? A megoldásért kattintson IDE!
 
 
 
   
 
 
 
Oktatás

> Kutatók Éjszakája 2020. november 27-28 Friss hírek a rendezvényről. 
 
 
 
 
Bemutatkozás, tájékoztató

Szakmai segítség a MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 szabványra történő áttéréshez


METRINWEST KFT. KALIBRÁLÓLABORATÓRIUM

   NAH által akkreditált TÖMEG-, ERŐ-, NYOMATÉK KALIBRÁLÁS
Részletek…

 
 
 
 
Olvasnivalók

> Druzsin József: A Budai-hegység - Útikalauz

> Margó Irodalmi Fesztivál 2020. október 15-18.

Hasznos tudnivalók

> Szájmaszk hatásosságának vizsgálata 

> Maszktól a karkötőig: viselhető eszközök a koronavírus ellen

A kézírás segíti a tanulást és az emlékezést  


Tudományról egyszerűen - Ritz Ferenc rovata
Tudományos érdekességek közérthetően XII. évfolyam, 10. szám 

Szakirodalom 

Hőmérsékletmérés nagyfeszültségű környezetben

Értékes szakkönyvek olcsón: Kiárúsítás: minden 50%

   Érdeklődjön telefonon vagy e-mail-ben 481-1256, rradnai@mta.mmsz.hu

 
 
 
   
 
 
 

Radnai Rudolf főszerkesztő 
Tel: 481-1256, 481-1321,
Email: rradnai@mta.mmsz.hu 

Szerkesztőségünk várja olvasóink hozzászólásait, megjegyzéseit, javaslatait a számok tartalmával kapcsolatban. Közérdekű észrevételeket szívesen közreadunk.
A Hírlevélben szereplő tartalomért a szerzők felelnek!

 
 
 
 

Ha hibásan jelenik meg a hírlevél, olvassa el internetes portálunkon!