Látogassa meg kiemelt partnereink honlapját!
 
  
 
 

Kedves Olvasónk!

Megindul a kilábalás a COVID járványból, de a normális, megszokott életünk visszaállása el fog húzódni. Szinte bizonyos, hogy az üzleti életben a személyes kapcsolattartás szerepét a jövőben egyre inkább a biztonságosabb kommunikációs formák veszik át. Így az eddiginél is fontosabb szerepet kapnak az elektronikus szakmai kiadványok és információ források, mint a Műszeroldal Hírlevél, és a Műszeroldal szakmai adatbázis.

A Szerkesztőségünkben naponta tapasztaljuk ezt a növekvő érdeklődést, ami azt jelenti, hogy nemcsak KERESNI, hanem HÍRDETNI is érdemes a Műszeroldal lapjain! Termékeket, szolgáltatásokat és webinár előadásokat egyaránt érdemes közzé tenni! Kedvezményes, az Ön vállalkozására szabott marketing ajánlatért írjon írjon rradnai@mta.mmsz.hu címre!  

 
 
 
 

Önnek ajánljuk (Termékújdonságok, akciók)

 
 
 
 

Akciós ajánlat SVANTEK műszerekre!

NIR - Forgólapátos szintfigyelő ömlesztett anyagokhoz

Különleges gázok speciális igényekre

Józsa és Társai Kft.

KOBOLD Unirota Kft. Linde Gáz Magyarország Kft.

Speciális év eleji akció

2021. június 30-ig.

Ha most vásárol, megtakaríthat akár 20 %-ot is!

A közeg páratartalmától és vezetőképességétől függetlenül a maximális vagy minimális szint megbízhatóan szabályozható a NIR segítségével. A konfigurációs lehetőségeknek köszönhetően a silókban és tartályokban lévő ömlesztett vagy szilárd anyagok esetében széleskörű alkalmazási lehetőségek állnak rendelkezésre.

A különleges gázkeverékek össze-állítása egyszerűbbé, gyorsabbá, hatékonyabbá és átláthatóbbá vált, mint valaha - a Linde SPECIFY 1.0 alkalmazásának köszönhetően. A SPECIFY 1.0 segítségével az ügyfelek szinte bármilyen speciális gázkeveréket összeállíthatnak és igényelhetnek. Az irányított önkiszolgálási folyamat révén a megfelelő speciális gázkeverék kiválasztása egyszerű, hatékony és interaktív folyamat - mind az ügyfelek, mind a Linde számára.

Részletek

Részletek

Részletek

Direkt potenciometriás mérőcellák továbbfejlesztése

A Testo megújult távadó kínálata

AGV rendszerek vezeték nélküli hálózatainak vizualizációja

Lambda Elan Kft.

Testo (Magyarország) Kereskedelmi Kft.
Com-Forth Ipari Informatikai Kft.

Májusi és júniusi hírlevelünkben a LAMBDA-ELAN Kft.-nél folyamatban lévő, az NKFIH által pályázati támogatásban részesített kutatás-fejlesztési projektről szeretnénk rövid szakmai leírást nyújtani partnereink számára.

A projekt azonosítószáma: 2018-1.1.1-MKI-2018-0026.

Célkitűzésünk az un. direkt potenciometriás (elektro-analitikai) mérőcellák továbbfejlesztése abból a célból, hogy azok hosszúidejű stabilitása a jelenleg ismert szinthez képest lényegesen feljavulhasson.

A Testo sűrített levegős távadói most megújult formában elérhetőek. Az új testo 645x távadók integrált nyomásmérés funkcióval is rendelkeznek. Ezáltal ideálisak levegő, nitrogén, CO2 és argon közegek méréséhez is. A műszerek ehhez mérten gombvezérelt kezelőfelületet és színes-kijelzős megjelenítést kaptak. Kialakításukat tekintve, elérhető a kínálatban cső szakaszba integrált verzió, nyomás alatt is leválasztható megoldás, illetve mérőlukba rögzíthető kivitelek is. Ezen új távadók is elérhetőek a DN15-ös mérettől egészen a DN250-es átmérőig.

A Moxa AWK sorozatú AP/Bridge/Client eszközei megbízható vezeték nélküli megoldást nyújtanak az automatizált irányított járművek (AGV) és raktározási (AS/RS) rendszerek számára. Az MXView Wireless szoftver pedig egy újonnan bevezetett kiegészítő modul, amelyet kifejezetten a vezeték nélküli hálózatok menedzselésére terveztek.

A Részletekre kattintva többet olvashat erről az érdekes témáról és feliratkozhat a Com-Forth Kft. hírlevelére, értesülve ezzel a cég rendezvényeivel, szakmai anyagaival kapcsolatos további információkról.

Részletek

Részletek

Részletek
 
 
 
 
Hírek

> Ingyenes Reverse Eningeering Webinár Május 19-én
Mi is az a Reverse Engineering? Hogyan integrálható a tervezési folyamatokba? Mikor érdemes Reverse Engineering folyamatot használnunk? Milyen előnyökkel jár? Miért okoz szoftveres kihívást egy Reverse Engineering feladat?
Ha a fenti kérdésekre keresi a válaszokat, akkor csatlakozzon a graphIT KFT ingyenes online előadásához, ahol választ találhat Reverse Engineering-el kapcsolatos kérdéseire.
Regisztráljon ingyenes webinárunkra most!>
Új magyar nyelvű szabvány: Légszennyező források emissziója

Szakkiállítás, konferencia, szimpózium

Electrosub, nice to connect you
Az idén immár 3. alkalommal kerül megrendezésre az ELECTROSUB Konferencia és Kiállítás, ami az ipari kiállítások sorában minden bizonnyal az elsők között teszi majd lehetővé a piaci szereplők számára a rég várt személyes találkozásokat.
Ismertető

     Budapest 2021.szeptember 28-30.
 
 
 
 

Műszerjavítás

> Speciális, nagy értékű mérőműszerek sikerdíjas javítása
   A megoldásért kattintson IDE!
 
 
 
   
 
 
 
Webinarok, online előadások

> Szeptembertől induló Műszeres analitikus posztgraduális képzés a Debreceni Egyetemen
Részletek

WEBINÁRIUM: Mit nyer, aki mér? 3D méréstechnika 3 gyakorlati előadásban
Mennyire ismeri termékei minőségét?
A minőség kulcskérdéssé nőtte ki magát szinte minden cég működésében. De mennyire ismerjük a minőség romlásához vezető okokat? A minőség-ellenőrzést hagyományosan a mérési folyamatok jelentik; összevetik a már legyártott alkatrészek méreteit az előzetes specifikációval. Az előírások nem teljesülése esetén jöhet az utómunka, vagy a leselejtezés. Ennél azonban jóval többet kihozhat a mérőgépéből az, aki regisztrál a Werth Magyarország Kft. ingyenes webinárjára.
Részletek


> Inno Sapiens - A Műegyetem jövőformáló podcast sorozata


> A PIM Professzionális Ipari Méréstechnika Kft. szakmai online előadása (dátumok, tematikák)

Olvasnivalók

Hasznos tudnivalók

> 4 + 1 dolog, amit tudni kell az elektroszmogról

> Kollaboratív robotok

Szakcikkek az AMTEST-TM Kft. honlapjáról

Tudományról egyszerűen - Ritz Ferenc rovata
Tudományos érdekességek közérthetően XIII. évfolyam, 4-5.szám 

Szakirodalom 

Értékes szakkönyvek olcsón: Kiárusítás: minden könyv 50%-
   Érdeklődjön telefonon vagy e-mail-ben 481-1256 rradnai@mta.mmsz.hu

 
 
 
   
 
 
 

Radnai Rudolf főszerkesztő 
Tel: 481-1256, 481-1321
Email: rradnai@mta.mmsz.hu 

Szerkesztőségünk várja olvasóink hozzászólásait, megjegyzéseit, javaslatait a számok tartalmával kapcsolatban. Közérdekű észrevételeket szívesen közreadunk.
A Hírlevélben szereplő tartalomért a szerzők felelnek!

 
 
 
 

Ha hibásan jelenik meg a hírlevél, olvassa el internetes portálunkon!